MÚSICA MODERNA

Diversió i aprenentatge estan més lligats que mai: pots aprendre les cançons que més t’agraden, d’una manera creativa i sense la necessitat de tenir coneixements de solfeig. En Cases de la Música donem la possibilitat de que tinguis el teu primer contacte amb la música, amb els diversos cursos de llarga durada que oferim.

GUITARRA ACÚSTICA
Dimarts 16h a 17h
Dimarts 18h a 19h

GUITARRA ACÚSTICA
Dimarts 16h a 17h
Dimarts 18h a 19h

 1. Coneixement dels acords. Aquest és el primer pas per aprendre les posicions, els acords bàsics i les principals eines per poder tocar en qualsevol to o context musical.

 2. Tècniques de la guitarra acústica. Hi ha diverses tècniques per obtenir tot tipus de sons i textures amb la guitarra: treballar amb púa, directament amb els dits, amb “palm mute”.

 3. Composició. Probablement el pas que més treball suposa. En aquest punt, s'assenten les bases per poder escriure i tocar amb la guitarra les nostres pròpies cançons.

 4. Interpretació. El punt final d’aquest curs i la part més pràctica, en la que es treballaran cançons d’altres artistes.

GUITARRA ELÈCTRICA
Dilluns 16h a 17h
Dimarts 18h a 19h

GUITARRA ELÈCTRICA
Dilluns 16h a 17h
Dimarts 18h a 19h

 1. Desbloquejar el màstil. La base per poder tocar en qualsevol to o part del màstil és aprendre i entendre les posicions, des de les més bàsiques fins les més avançades.

 2. El coneixement dels acords, és imprescindible per poder tocar les diferents cançons i pràctiques que es facin amb el grup.

 3. Improvisació. Un bon músic ha de ser capaç d’improvisar. Per això és tan important aprendre els conceptes bàsics aplicats a la improvisació de la guitarra elèctrica, tot allò aplicat als diferents nivells dels alumnes.

 4. Estils musicals. Després de tots els coneixements previs, utilitzem les eines apreses per poder desenvolupar qualsevols dels estils de música més moderns o els relacionats amb la guitarra elèctrica: rock, pop, funk, blues, reggae.

BAIX ELÈCTRIC
Dilluns 18h a 19h

BAIX ELÈCTRIC
Dilluns 18h a 19h

 1. El treball de màstil és el primer pas per tal de saber la posició i col·locació de les notes, patrons i possibilitats d’aquest instrument.

 2. A més a més, aprendrem les tècniques més modernes que s’apliquen al baix. Com per exemple, l’”slap”, el “palm mute” i tapping, entre altres. També aplicarem de forma pràctica totes aquestes tècniques, sota un context musical i creatiu.

 3. Coneixem diferents estils de música per tal de poder tocar i moure’ns amb seguretat en qualsevol gènere: rock, funk, blues, heavy, jazz.

 4. I aprendrem cançons per tal d’unificar i aplicar tots aquells conceptes apresos.

BATERIA
Dimarts 18h a 19h

BATERIA
Dimarts 18h a 19h

 1. Coneixement dels ritmes. Com a primera toma de contacte, és important aprendre els ritmes més bàsiques de bateria, en els diferents compassos.

 2. Tècniques de bateria. La bateria ofereix múltiples possibilitats. Per això, treballarem les diferents tècniques (Flam, drac, entre altres), per anar agafant agilitat amb l’instrument.

 3. Interpretació. Imprescindible per posar en pràctica tots els coneixements adquirits a classe: treballar i interpretar cançons d’altres artistes.

 4. Exercicis avançats. Treballarem diferents exercicis d'accents i paradiddles, que acabarem aplicant a tempos 4/4.

CANT
Dilluns 19h a 20h

CANT
Dilluns 19h a 20h

 1. Relaxació corporal per parelles o individual. Tindre una bona postura a l’hora de cantar és un dels primers passos. Per aquest motiu, es donaran les primeres pautes per aprendre a relaxar el cos.

 2. Exercicis i jocs per a fer un conjunt vocal. Mitjançant el joc, escoltarem a la persona del costat i començarem a conjuntar les veus.

 3. Escalfament de veu (tècnica). Cantar sense fer-se mal a les cordes vocals és molt important per qualsevol artista. En aquest curs, repassarem i posarem en pràctica les diferents tècniques vocals.

 4. Repertori. Com a punt final i amb l’objectiu d’aplicar la teoria a la pràctica, treballarem cançons de diferents estils i autors.

COMBO
Dilluns 17h a 18h
Dilluns 19h a 20h

COMBO
Dilluns 17h a 18h
Dilluns 19h a 20h

Des del Centre de Creació Musical de Manresa, existeix la possibilitat de formar part de diversos grups instrumentals i vocals. D’aquesta manera, els alumnes podran adquirir una formació molt més completa i enriquidora.

L’objectiu principal de pertànyer a un grup instrumental i/o vocal és el de fer música en conjunt de manera dinàmica, entenedora i amb bon repertori, adaptat per a cada estil musical i nivell de formació de cada alumne. D’aquesta manera, també es poden compartir els coneixements i dificultats de l’aprenentatge amb la resta de companys. És molt bona manera de reforçar l’equip i aprendre a escoltar a tots els membres del grup instrumental.

PIANO/TECLAT
Dimarts 17h a 18h

PIANO/TECLAT
Dimarts 17h a 18h

En aquest curs coneixerem totes les possibilitats que ofereix el nostre piano o teclats. Què aprendre?

Els diferents teclats i com es fan servir: Orgue Hammond i tota la seva configuració, i altres tipus com Rhodes, Clavinet, Sintes FM.

Sinte analògic.strong> Diferents parts que formen el so (oscil·ladors, filtre, envolvents, FX), i alguns exemples de configuració.

Samplers: què son les llibreries, com les fem servir, hardware i software.

CAJÓN FLAMENCO
Dimecres 18h a 19h

CAJÓN FLAMENCO
Dimecres 18h a 19h

Instrument versàtil i fàcil de tocar. Si vols introduir-te i començar a tocar el cajón flamenco, en Cases de la Música posem a la vostra disposició un curs de llarga durada, on aprendre les eines bàsiques d’aquest instrument.

Què és el cajón flamenco? Coneixerem l’instrument, des de la seva història i trajectòria, fins a l’aprenentatge posicional i tècnic.

Coneixement dels ritmes. Mitjançant la pràctica, aprendrem els ritmes bàsics aplicats al cajón flamenco i els fusionarem: des del flamenc, la rumba i el tango; fins el rock, el reggae o el ska. Tot allò acompanyat per la guitarra.

Creació de temes originals, creats amb el grup de classe, i interpretació de cançons d’altres artistes. Tot allò amb la finalitat d’organitzar un concert de fi de curs amb mùltiples col·laboracions.
30 SESSIONS
(1 HORA A LA SETMANA)
VOLS MÉS INFORMACIÓ? ENS TROBARÀS AL

902 260 265 - WHATSAPP 663 383 793


VOLS MÉS INFORMACIÓ? ENS TROBARÀS AL

902 260 265 - WHATSAPP 663 383 793